Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

Je kooktover van liefde

  • /
  • Nieuws/
  • Je kookt over van liefde: expo en kookboek

Studenten Mediavormgeven van het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het project ‘Je kookt over van liefde’. Dit initiatief is een samenwerking van het GLR met Handen van Humanitas, Carnero concept + creatie en Kookpunt. Het resultaat? Een mooie expositie en een prachtig kookboek vol nostalgische recepten.

De aanleiding voor dit project is de ‘Pannenhart in Actie’ van de Rotterdamse kookwinkel Kookpunt, die jaarlijks pannen doneert aan Handen van Humanitas. Bij aankoop van twee pannen doneerde Kookpunt één pan aan Humanitas. Het succes van deze actie bracht Handen van Humanitas, Carnero concept + creatie, het GLR en de krant de Oud Rotterdammer op het idee om een kookboek te maken. Lezers van de Oud Rotterdammer stuurden hun oudhollandse recepten hiervoor in. Het resultaat is er nu: een smaakvol boek met ‘vergeten’ en typisch Rotterdamse gerechten als oma’s kroten en opa’s gehaktballen, vormgegeven door studenten van het GLR.

Partners achter het succes

Een van de drijvende krachten achter dit project is Handen van Humanitas, onderdeel van Stichting Humanitas Rotterdam. Deze stichting richt zich op zorg, wonen en welzijn voor ouderen, zodat zij ‘gelukkig oud kunnen worden’. Ook Carnero, een Rotterdams grafisch ontwerpbureau, is een waardevolle partner in het project. ‘Als oud-student van het GLR vind ik het fantastisch om iets terug te kunnen geven aan de school,’ zegt eigenaar Remco Lange. Zijn bedrijf begeleidde de studenten in het creatieve proces, van het concept tot de uitvoering van de spreads.

Kookpunt

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Kookpunt, een specialist in alles rondom koken. Kookpunt hielp met het samenstellen van de recepten, wat een extra professionele laag aan het kookboek toevoegde. De studenten kregen de opdracht om twee spreads te ontwerpen voor het boek en maakten daarnaast een poster om hun werk te promoten, mocht hun ontwerp geselecteerd worden. Uiteindelijk zijn vijftien spreads gekozen voor de definitieve versie.

Lancering

Op 16 oktober 2024 wordt het kookboek officieel gelanceerd in brasserie In ’t Oude Noorden van Zadkine aan het Benthemplein. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan een bewoner van Humanitas Bergweg, waar de gerechten zijn bereid en gefotografeerd. Ook een GLR-student krijgt het kookboek uitgereikt. 

Expositie

De (kook)boekpresentatie markeert het startsein van de expositie ‘Je kookt over van liefde’, die te zien is op

  • Zadkine van 16 t/m 23 oktober;
  • Grafisch Lyceum Rotterdam van 5 t/m 12 november (inclusief de Open Dag op zaterdag 9 november). 

Verder reis de expo langs een aantal huizen van Humanitas:  

  • 24 oktober t/m 3 november: Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, Rotterdam
  • 4 november t/m 10 november: Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10, Rotterdam
  • 11 november t/m 17 november: Humanitas Berberishof, Berberisweg 332, Rotterdam

Kookboek verkrijgbaar

Het kookboek ‘Je kookt over van liefde’ is binnenkort verkrijgbaar bij Kookpunt en via de webshop van de Oud Rotterdammer. De opbrengst gaat volledig naar de dagbestedingsprojecten van Stichting Humanitas.

Volg ons op